Αναλυτικά:
«Η μεταγραφική ενίσχυση για την ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου μας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν συνεχίζεται με την ίδια ένταση!
Η νέα μας μεταγραφή είναι ο Γιάννης Νικολάου. Ο νεαρός φόργουορντ – σέντερ, γεννημένος το 2007, έχει ύψος 2,02 μ. και ξεκίνησε την πορεία του από τα αναπτυξιακά τμήματα της ΑΕΚ B.C. Βασικό μέλος της εφηβικής ομάδας της Ένωσης στο πρωτάθλημα Rising Stars, κατέγραψε και δύο συμμετοχές με την ανδρική ομάδα την αγωνιστική περίοδο 2024 – 25 σε ηλικία μόλις 17 ετών.
Αρχηγός στο τμήμα εφήβων της ΑΕΚ είχε στο πρωτάθλημα Rising Stars 2024 – 25 12.8 πόντους μ. ο μαζί με 11.6 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ. Βραβεύτηκε ως κορυφαίος blocker και 2ος ριμπάουντερ της διοργάνωσης. Κορυφαία εμφάνιση του κόντρα στον Πανερυθραϊκό με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ σε ένα μοναδικό double double.
Την περυσινή σεζόν 2025 – 26 αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας ΑΠΑΣ Νάξου «Τα Φανάρια» στο πρωτάθλημα της National League 1. Με χρόνο συμμετοχής 30,93 ‘ Λεπτά μ.ο ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας του σε εννέα παιχνίδια! Η στατιστική του περιλαμβάνει 14,8 πόντους και 5,1 ριμπάουντ μ. ο με καλύτερη εμφάνιση αυτή κόντρα στον ΟΦΗ με 27πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.
Ο Γιάννης Νικολάου έρχεται για να δώσει βάθος και ποιότητα στην front line της ομάδας μας και να συνεισφέρει με το μέγεθος και το ταλέντο του σε πόντους και ριμπάουντ.
Γιάννη καλωσόρισες στην οικογένεια του Μίλωνα! Σου ευχόμαστε μία σεζόν γεμάτη υγεία και πολλές επιτυχίες!
– Οι μεταγραφές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό για την ομάδα μας!
Σειρά παίρνει τώρα η ενίσχυση στην περιφερειακή μας γραμμή με την απόκτηση του Ευθύμη Ερμίδη.
Ο νεαρός γκαρντ γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 2007 και αγωνίζεται στη θέση του point guard. Διακρίνεται για τις οργανωτικές του ικανότητες, το μεστό παιχνίδι του και την αμυντική του προσήλωση. Μοιράζει αρκετές ασιστ, έχει έφεση στο pick n ́ roll και χάρη στην επιθετική του άμυνα πραγματοποιεί και πολλά κλεψίματα.
Ο Ευθύμης ξεκίνησε την πορεία του από τα αναπτυξιακά προγράμματα του Πανιώνιου και του Ικάρου Καλλιθέας. Συμμετείχε στο πρόγραμμα Rising Stars South της Ε.Ο.Κ. Εκεί κατέγραψε 9.9 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ και 2.6 κλεψίματα μ. ο, αριθμοί που αποδεικνύουν πόσο επιδραστικός είναι στο παιχνίδι της ομάδας του.
Το προηγούμενο καλοκαίρι και για τη σεζόν 2025 – 26 εντάχθηκε στην ομάδα του Ηλυσιακού Α.Ο συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του σε κατηγορία εθνικού επίπεδου ανδρών και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της National League (2ος Όμιλος).
Ο Ευθύμης απέδειξε και σε επίπεδο ανδρών ότι μπορεί να είναι πρωταγωνιστής, αφού στην πρώτη του χρονιά πέτυχε 6.8 πόντους, μάζεψε 3.2 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασιστ μ. ο.
Εμείς τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Μίλωνα και του ευχόμαστε μία σεζόν γεμάτη υγεία και πολλές επιτυχίες!
ΠΑΜΕ ΜΙΛΩΝΑ!.
-Η μεταγραφική μας αντεπίθεση συνεχίζεται με ένταση σε όλα τα επίπεδα! Νέα προσθήκη αυτή του Μανώλη Καλαντζή! Ο έμπειρος Έλληνας combo guard έχει ύψος 1.86 και είναι γεννημένος το 1996. Παίκτης με ικανότητα στο περιφερειακό σουτ και τη δημιουργία έρχεται για να δώσει με την εμπειρία και το παιχνίδι του το απαραίτητο βάθος στην γραμμή των γκαρντ στο ρόστερ μας για τη νέα δύσκολη και απαιτητική σεζόν.
Με παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες, αλλά και από τις συμμετοχές του σε διεθνές επίπεδο με την Εθνική ομάδα της Αλβανίας (λόγω καταγωγής) είναι σίγουρο ότι αναβαθμίζει την ομάδα μας και αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις στον κόουτς Θωμόπουλο. Η έφεση του στο τρίποντο, η ικανότητα του να λειτουργεί αποτελεσματικά σε καταστάσεις πίεσης και ανάληψη ευθύνης όταν «καίει» η μπάλα τον χαρακτηρίζουν.
Ξεκίνησε την πορεία του από την Αναγέννηση Πετραλώνων, ενώ αγωνίστηκε ακόμα σε Τρίτωνα, Παλαιό Φάληρο, Ίκαρο Νέας Σμύρνης και Χολαργό.
Τα 2 τελευταία χρόνια συνέχισε σε ομάδες εθνικών κατηγοριών με πρωταγωνιστικό ρόλο. Ξεχωρίζει η παρουσία του τη σεζόν 2024 – 25 στην ομάδα των Γαργαλιάνων που του έδωσε την ευκαιρία να πάρει μεταγραφή για τον Πανελλήνιο Γ.Σ.
Στον σύλλογο των Ολυμπιονικών αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της περιόδου 2025 – 26 στο πρωτάθλημα της National League 1 καταγράφοντας 9.9 πόντους μ. ο πετυχαίνοντας μάλιστα 21 εύστοχα τρίποντα σε 10 αγώνες. Στο δεύτερο μισό της σεζόν έπαιξε με τα χρώματα του Ιωνικού Νίκαιας, έχοντας μέσο όρ σε 10 παιχνίδια 10,4 πόντους 3,1 ριμπάουντ 1,5 κλεψίματα και 3,8 ασίστ.
Μανώλη καλωσόρισες στην ομάδα μας!
Σου ευχόμαστε μία σεζόν γεμάτη υγεία και πολλές επιτυχίες»








