Ότι έγινε με την Ντουμπάϊ, έγινε και απόψε με την Παρτίζαν για τον Παναθηναϊκό. Με την μοναδική διαφορά ότι οι Άραβες (λέμε τώρα) άντεξαν ένα ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός μετά τα πρώτα δέκα λεπτα στην άμυνα. Και επειδή ήταν στην άμυνα,ήταν φανταστικός και στην επίθεση. Η αγαπημένη του τρίτη περίοδος τελείωσε την υπόθεση νίκη. Το στατιστικό που σίγουρα μπορεί να κρατήσει κάποιος είναι φυσικά οι 25 ασίστ. Ο Ναν τα δικά του, ο Σλούκας έβγαλε δέκα χρόνια απο πάνω του και παίζει σαν 25αρης, ο Φαρίντ κυριαρχεί και οι υπόλοιποι (Γκραντ, Ρογκαβόπουλος, Μήτογλου κτλ) ακολουθούν στον ίδιο ρυθμό.
Αυτό βέβαια με τα πρώτα δεκάλεπτα κάποια στιγμή θα πληρωθεί και άσχημα. Ελπίζω να μην στοιχίσει κανέναν κρίσιμο αγώνα. Δεν είναι νωθροί απλά οι παίκτες, ζεσταίνονται απο την επίθεση και απλά κοιτάνε στην άμυνα τους αντιπάλους να σκοράρουν. Καλό είναι να λέγονται τα άσχημα μετά απο τέτοιες νίκες. 31 πόντους σε μια περίοδο; Και με τον ίδιο τρόπο. Ένα pick and roll και αδύνατη πλευρά ανύπαρκτη.
Αν και σήμερα δεν νομίζω ότι είναι η απόδοση του Παναθηναϊκού το θέμα αλλά ο πάτος που δείχνει να έχει πιάσει η Παρτίζαν. Νομίζω ότι η ασπρόμαυρη πλευρά του Βελιγραδίου και ο Ομπράντοβιτς (συγχώρα με θέε μου να κριτικάρω τον κορυφαίο όλων) έχουν μπει σε λάθος τελείως δρόμο. Ο Ζοτς έλεγε πάντα όταν ήταν στον Παναθηναϊκό πόσο σημαντικός είναι ο γηγενής κορμός. Μπορεί να θεωρεί και δικαίως ότι το μπάσκετ άλλαξε και έχει πάει στην αθλητικότητα, την ταχυδύναμη και την έκρηξη αλλά το να έχεις δυο σέρβους στην ουσία στην ομάδα ενεργούς (Ποκουσέφσκι και Μαρίνκοβιτς), να αφήνεις τον Αβράμοβιτς να φύγει, και να γεμίσεις την ομάδα με εκρηκτικούς αλλα τελείους μη λειτουργικούς στην φιλοσοφία σου παίκτες…κυρίως Αμερικανούς, είναι σαν να πυροβολείς τα πόδια σου. Η εικόνα εκείνου του Ουάσινγκτον να παίρνει την μπαλα να κατεβαίνει και να εκτελεί απο τα 8 μέτρα στα τρία δευτερόλεπτα επίθεση είναι κωμική για εμάς αλλα καταθλιπτική για τον κόσμο της Παρτίζαν. Μακάρι να το γυρίσει ο μέγιστος στην συνέχεια και να τους βάλει μυαλό. Γιατι το πρόβλημα τους ειναι κυρίως πνευματικό. Οι ιδιοι παίκτες βάζουνε 31 σε μια περίοδο και τρώνε 25-0 σερί στην συνέχεια. Αν μπορεί κάποιος είναι μονο αυτός.
Υ.Γ.1.To σκορ είναι 88-64 υπέρ του Παναθηναϊκού θέλει δυο λεπτά για να τελειώσει. Στην πεντάδα μέσα είναι: Σαμοντούροφ, Κουζέλογλου, Σορτς, Καλαϊτζάκης και Γκριγκόνις. Και σε μια επίθεση αλλάζουν 7 πάσες με split-out και έξτρα πάσες για να βάλει ο Σορτς τρίποντο απο την γωνία. Αμα η τρίτη πεντάδα (με εξαίρεση τον Σορτς) παίζει κατα αυτό τον τρόπο μόνο αισιόδοξος για την συνέχεια μπορείς να είσαι.
Υ.Γ.2 Όσο λύπηση και να σου προκαλεί αυτή η Παρτίζαν δεν γίνεται να της κάνεις 25-0 σερί σε 9 λεπτά μέσα.
Υ.Γ.3 Πολύ σημαντικό στοιχείο να βλέπεις παίκτες να προσπαθούν να βελτιώσουν το παιχνίδι τους. Ο Ρογκαβόπουλος που θεωρείτε και είναι εξαιρετικός σουτέρ σήμερα έβαλε 13 πόντους και οι 10 ήταν απο ντράιβ και κοψίματα πίσω απο την πλάτη του αμυντικού. Γενικά υπάρχουν παίκτες στον Παναθηναϊκό που νιώθουν πιο άνετα στο παιχνίδι χωρίς την μπάλα ( π.χ. Χουάντσο) παρά με αυτήν στα χέρια.
Y.Γ. Χουάντσο. 8 πόντους και 22 αξιολόγηση. Πως έγινε αυτό; 15 ριμπάουντ. Αμα το 4αρι σου παίρνει 15 ριμπάουντ σε αγώνα τα 9 επιθετικά απλά δεν χάνεις.
Μιχάλης Σταμουλάκης





