HomeEuroleagueΠαναθηναϊκός: Σαν σήμερα το τρίτο αστέρι στη Μπολόνια (vid)

Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα το τρίτο αστέρι στη Μπολόνια (vid)

Σαν σήμερα πριν 22 χρόνια ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Κίντερ Μπολόνια μέσα στο σπίτι της και κατέκτησε για τρίτη φορά το τρόπαιο της Euroleague.
Μερικοί τίτλοι είναι ξεχωριστοί: Η δυσκολία, το πάθος, η ένταση των στιγμών μετατρέπουν έναν τελικό σε μία αξέχαστη ανάμνηση και η περίπτωση του τρίτου ευρωπαϊκού του Παναθηναϊκού εντάσσεται σίγουρα σε αυτή την κατηγορία.

Σαν σήμερα στις 5/5/2002, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέθεσε ψυχή στον τελικό με την Κίντερ Μπολόνια και κέρδισε το απόλυτο φαβορί μέσα στο… σπίτι του, φτάνοντας μέχρι το τρόπαιο της Euroleague και την κορυφή της Ευρώπης.

Η Κίντερ, μία πραγματικά εξαιρετική ομάδα με ηγέτη τον Μανού Τζινόμπιλι, έκανε… πρόβα κούπας μέχρι το ημίχρονο, αφού ήταν μπροστά στο σκορ με 48-40. Το +8 δεν ήταν πάντως αρκετό για το σούπερ δίδυμο των Ντέγιαν Μποντιρόγκα (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Ιμπραήμ Κουτλουάι (22 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και το… ψυχωμένο «τριφύλλι», που γύρισε το ματς, φτάνοντας σε έναν σπουδαίο θρίαμβο (89-83).

Ο Μποντιρόγκα πήρε… σπίτι του το βραβείο του MVP και οι «πράσινοι» έφυγαν από την Ιταλία με έναν τίτλο που μνημονεύευται μέχρι σήμερα. Και φυσικά η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θυμήθηκε εκείνη τη μέρα με το εξής post:

spot_img
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ