H Eθνική U18 συνετρίβη με 103-72 από την Σλοβενία στο Βελιγράδι και αποκλείστηκε από την 8αδα. Πλέον θα παίξει στα επόμενα παιχνίδια για να μην μπλέξει σε περιπέτειες για την παραμονή της στην κατηγορία.Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με +7 (14-21) στο πρώτο δεκάλεπτο, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μόλις στο -2 (41-3), αλλά στην τρίτη περίοδο έχασε κάθε επαφή με το σκορ.
Πλέον θα παίξει την Πέμπτη κόντρα στη Βουλγαρία, για τις θέσεις 9-16. Με νίκη θα εξασφαλίσει την παραμονή της στην Α’ Κατηγορία, ειδάλλως, σε περίπτωση ήττας, θα χρειαστεί δύο νίκες σε ισάριθμα ματς το Σαββατοκύριακο για να μην υποβιβαστεί.
Ο Παναγιώτης Λέφας με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα, ενώ από 12 είχαν οι Νίκος Σερμπέζης και Γιώργος Μακαρατζής. Ο Μαρκ Μαχμούτοβιτς είχε 24 πόντους με 5/7 τρίποντα για την Σλοβενία, που θα παίξει προημιτελικό με τη Γαλλία.
Δεκάλεπτα: 19-21, 41-39, 75-49, 103-72





