HomeΑρθρογραφίαΙσπανιαΠήρε την ΜΑΤΣΑΡΑ η Βαλένθια για το 1-0 επί της Μπανταλόνα (video)

Πήρε την ΜΑΤΣΑΡΑ η Βαλένθια για το 1-0 επί της Μπανταλόνα (video)

Η Βαλένθια αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει και κατάφερε να λυγίσει στην παράταση την συγκινητική Μπανταλόνα με 118-117, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών του ισπανικού πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμη και να φτάνει στο ροζ φύλλο αγώνα.

Σπουδαίο παιχνίδι πραγματοποίησε ο Ζαν Μοντέρο, σημειώνοντας 27 πόντους και μοιράζοντας 8 ασίστ, ενώ καλή εμφάνιση έκανε ο Κάμερον Τέϊλορ με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Από την άλλη, ο Ρίκι Ρούμπιο έκανε μυθική εμφάνιση με 22 πόντους, 11 ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Το ματς

Το παιχνίδι στην πρώτη περίοδο ήταν πολύ ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «νυχτερίδες» πίεσαν στην άμυνα και όντας εύστοχες έστειλαν τη διαφορά στο +10 (43-33). Η αντίδραση της Μπανταλόνα ήταν άμεση: Με τους Χάκανσον και Ρούμπιο να είναι εξαιρετικοί, όχι απλά μείωσε, αλλά πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 54-51.

Στην τρίτη περίοδο, το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι. Οι δύο ομάδες αντάλλασσαν καλάθια, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 79-78 και όλα να είναι ρευστά. Οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Με τον Ρούμπιο να πραγματοποιεί μνημειώδη εμφάνιση η Μπανταλόνα πήρε διαφορές, με τις «νυχτερίδες», ωστόσο, να επιστρέφουν και να ισοφαρίζουν σε 105-105 στα 17”, το οποίο έμελλε να είναι και το σκορ της κανονικής διάρκειας.

Ακολούθησε ένα μυθικό έξτρα πεντάλεπτο με τις δύο ομάδες να εναλλάσονται συνεχώς στο σκορ. Με μόλις 7.4” για το τέλος του παιχνιδιού, η Βαλένθια προηγήθηκε 118-117, έβγαλε την πιο κρίσιμη άμυνα και πήρε την πολυπόθητη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 26-22, 51-54, 79-78, 105-105, 118-117

spot_img
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ