Sunday, 12 May 2024
PHARMANET
 
 

Πληγώθηκε από τα δυνατά του στοιχεία αλλά η δουλειά έχει γίνει ήδη

Apr 26, 2024

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα και η σειρά με το σκορ στο 1-1 μεταφέρεται την άλλη εβδομάδα στο ΣΕΦ. Οι Ερυθρόλευκοι πλήρωσαν συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού. Στοιχεία που συνήθως αποτελούν το μεγάλο τους όπλο.

Πρώτο και βασικό ήταν τα ριμπάουντ. Παρά τα κορμιά του ο Ολυμπιακός έχασε πολλά αμυντικά ριμπάουντ και η Μπαρτσελόνα βρήκε σκορ από τις δεύτερες επιθέσεις. Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε εννέα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά δεν αξιοποίησε τις δεύτερες ευκαιρίες.

Δεύτερο στοιχείο ήταν η συγκέντρωση. Αυτή που δεν έδειξε στην αρχή του αγώνα κυρίως στην άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέσσερα πρώτα φάουλ οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδωσαν τρία γκολ- φάουλ.

Τρίτο στοιχείο η κακή άμυνα πάνω στα σουτ. Κυρίως στον Τζαμπάρι Πάρκερ και προς το τέλος του αγώνα στον Αμπρίνες, η άμυνα του Ολυμπιακού πίεζε πάνω στην μπάλα και στην πρώτη εισαγωγική πάσα, αλλά δεν είχε καθόλου περιστροφές κατά την διάρκεια αυτής με αποτέλεσμα ο Πάρκερ με δυο σουτ από αντίθετες γωνίες να τελειώσει το παιχνίδι.

Στην επίθεση ο Ολυμπιακός είχε σταθερή αξία τον Πίτερς και με εκλάμψεις τον Μακ Κίσικ στο πρώτο ημίχρονο και τον Γκος στο δεύτερο με τον Γουόκαπ να έχει σπάσει τα καλάθια. Προσπάθησε να χτυπήσει μέσα στο καλάθι κυρίως όταν στο παρκέ υπήρχε ο Ντα Σιλβα από πλευράς Μπαρτσελόνα αλλά η Front Line των Ερυθρολεύκων έμεινε στα ρηχά με πρώτο και καλύτερο τον Φαλ. Είχε ελεύθερα σουτ σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης δεν μπήκαν και ήρθε το 1-1.

Το γεγονός δεν αλλάζει. Ακόμα και απόψε μετά από αυτή την ήττα ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι πολύ καλύτερος από την Μπαρτσελόνα. Έχει πιο στιβαρή ομάδα και στο ΣΕΦ έχει μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει την σειρά και να πάει στο Βερολίνο.

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr