Friday, 03 May 2024
PHARMANET
 
 

Ο Γιούτα Γουατανάμπε αποχωρεί από τους Γκρίζλις για λόγους ψυχικής υγείας και θα αγωνιστεί στην Ιαπωνία την νέα σεζόν

Apr 20, 2024

Ο Ιάπωνας Γιούτα Γουατανάμπε (30 χρονών, 2.06 μέτρα) αιφνιδίασε τους πάντες, αφού ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να σπάσει το συμβόλαιό του με τους Γκρίζλις και να αποχωρήσει από το NBA έπειτα από 6 χρόνια για λόγους ψυχικής υγείας, σκοπεύοντας να αγωνιστεί στην Ιαπωνία την σεζόν 2024/25 για να χαρεί ξανά το μπάσκετ.

Η καριέρα του Γιούτα Γουατανάμπε (30 χρονών, 2.06 μέτρα) στο NBA ολοκληρώθηκε έπειτα από 6 σεζόν. Το ανακοίνωσε ο ίδιος αυτό μέσω Instagram LIVE, γνωστοποιώντας ότι σκοπεύει να λύσει το συμβόλαιό του με τους Γκρίζλις επικαλούμενους λόγους ψυχικής υγείας, προκειμένου να επιστρέψει στην Ιαπωνία και να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της χώρας του.

Σύμφωνα με αυτά που ανέφερε ο 30χρονος φόργουορντ, δεν άντεξε άλλο την πίεση που ένιωθε κυνηγώντας κάθε καλοκαίρι ένα συμβόλαιο. Πολύ περισσότερο όμως δεν άντεξε το γεγονός ότι ενώ το καλοκαίρι υπέγραψε εγγυημένο συμβόλαιο με τους Σανς έχοντας ως στόχο το πρωτάθλημα, είδε το Φοίνιξ να τον παραχωρεί με ανταλλαγή στους Γκρίζλις και στην συνέχεια τις "Αρκούδες" να τον παραγκωνίζουν.

Το τελευταίο γεγονός ήταν και αυτό που οδήγησε στην ψυχολογική του κατάρρευση, κάτι που είχε πλέον επιπτώσεις και στο σώμα του. Συνέπεια όλων αυτών ήταν να αποφασίσει ότι στα 30 του χρόνια θέλει να επιστρέψει στην χώρα του και να χαρεί ξανά το μπάσκετ. Για αυτό και σκοπεύει να κάνει χρήση της option που έχει στο συμβόλαιό του με τους Γκρίζλις αξίας 2.6 εκατ. δολαρίων και να μείνει ελεύθερος και να πάει στην Ιαπωνία.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο Γουατανάμπε εμφανίστηκε να είναι πιο δυστυχισμένος από ποτέ όταν υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του το περασμένο καλοκαίρι (2ετές συμβόλαιο έναντι 5.1 εκατ. δολαρίων), σε μία ακόμα απόδειξη ότι χρειάζονται περισσότερα πράγματα για να νιώσει κάποιος καλά. Κάπως έτσι, θα αφήσει 2.6 εκατ. δολάρια στο τραπέζι για να βρει την ηρεμία του.

Ο Ιάπωνας φόργουορντ πρόσθεσε έτσι το όνομά του δίπλα σε αυτά των Ρίκι Ρούμπιο, Άλεξ Αμπρίνες και Νίκολα Μίροτιτς, παικτών δηλαδή που αποχώρησαν από το NBA για λόγος ψυχικής υγείας, μην αντέχοντας την πίεση που ασκείται σε πνεύμα και σώμα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Γουατανάμπε αγωνίστηκε στο NBA από το 2018 έως το 2024, φορώντας τις φανέλες των Γκρίζλις, Ράπτορς, Νετς και Σανς, έχοντας 4.2 πόντους και 2.3 ριμπάουντ μέσο όρο με 37% στα τρίποντα σε 13 λεπτά συμμετοχής (213 αγώνες - 9 ως βασικός).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr