Sunday, 12 May 2024
PHARMANET
 
 

Όταν χάνεις 3 φορές με τον ίδιο τρόπο

Apr 23, 2024

Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι με 87-91 και το αβαντάζ έδρας πηγαίνει στην ομάδα του Λαού που προηγείται με 0-1.

Η Μακάμπι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρωλίγκα εδώ και 1,5 μήνα. Παίζει εκπληκτικά στην επίθεση και είναι να απορείς με κάποιους ‘αετούς’ που έλεγαν ότι είναι προτιμότερη αντίπαλος από την Μπασκόνια.

Εν πάση περίπτωσή η σειρά εξαρχής γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολη και ένα σπάσιμο έδρας πολύ πιθανό. Αλλά το να χάνει τρεις φορές (δυο στην κανονική περίοδο και ένα τώρα) με τον ίδιο τρόπο με MVP έναν συγκεκριμένο παίκτη (Κόλσον) είναι πραγματικά θέμα σκέψης και συζήτησης.

Η Μακάμπι είναι ίσως η πιο αθλητική ομάδα της Ευρωλίγκα. Τρέχει συνέχεια στο ανοιχτό γήπεδο, παίζει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στα πρώτα 8 δευτερόλεπτα την επίθεση της. Προσπαθεί να χτυπήσει τις επιστροφές των αντιπάλων της ακόμα και αν έχει δεχθεί καλάθι, και πηγαίνει… με τα χίλια στα επιθετικά ριμπάουντ.

Ε! Σήμερα για άλλη μια φορά έκανε ακριβώς τα ίδια. Μετά από καλάθι, μετά από αμυντικό ριμπάουντ η Μακάμπι έτρεχε και ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να την σταματήσει και ο Κόλσον εξέθεσε όποιον βρήκε μπροστά του. Οι Ισραηλινοί έπαιρναν 1 επιθετικό ριμπάουντ ανά 2,5 επιθέσεις σχεδόν. Δεν μπορείς να κερδίσει με αυτόν τον τρόπο. Εάν σε αυτό προσθέσεις και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχασε ελεύθερα σουτ, πολλές βολές, λάθη ειδικά στα δυο τελευταία λεπτά, κακή εμφάνιση του Ναν το γλυκό έρχεται και δένει.

Αφήνω τελευταίο το κομμάτι της διαιτησίας για ένα λόγο. Ναι η διαιτησία ήταν κακή! Ειδικά τα φάουλ στον Μπολντγουιν είναι επιεικώς γελοία και τα κριτήρια ήταν διαφορετικά.Φαινόντουσαν ότι σιγοντάρουν την Μακάμπι. Αλλά αν αρχίσουμε να βλέπουμε φαντάσματα και πάλι η δουλειά δεν θα προχωρήσει ούτε φέτος, ούτε του χρόνου. Να το θέσω πιο απλά. Αν η διαιτησία σε κυνηγούσε δεν θα έβγαινες δεύτερος στην κανονική σεζόν.Ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε να κερδίσει και είναι πίσω 0-1. Στο χέρι του είναι να το γυρίσει. Αλλά βήμα- βήμα. Πρώτα το 1-1 την Πέμπτη και μετά βλέπουμε.

Υ.Γ. Όταν ισοφαρίζεις 87-87 και έχεις το δικαίωμα αλλαγής δεν βάζεις τον Ναν με 4 φάουλ να παίξει τον Λορέντζο Μπράουν. 

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr