Sunday, 05 May 2024
PHARMANET
 
 

Ο Παναθηναϊκός θα περάσει η θα αποκλειστεί από την Μακάμπι για έναν μόνο λόγο

Apr 26, 2024

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μακάμπι στο ΟΑΚΑ και ισοφάρισε την σειρά σε 1-1.Οι πράσινοι είχαν καλά και κακά διαστήματα. Έκαναν αυτό που έπρεπε σε σημαντικά σημεία του παιχνιδιού και πήραν την νίκη. Ο Κώστας Σλούκας έκανε ίσως το καλύτερο ματς της καριέρας του στην Ευρωλίγκα και οδήγησε τους πράσινους στην ισοφάριση.

Μπορείς να βρεις πολλά στοιχεία που έφεραν την νίκη σε σχέση με το πρώτο ματς.

-Οι -15 κατοχές που έγιναν +8.

-Οι παίκτες του πάγκου με κύριο πρωταγωνιστή τον Παπαπέτρου που έδωσαν αρκετές λύσεις.

-Τα ριμπάουντ που σε μεγάλο βαθμό κερδήθηκαν.

-Η καλή άμυνα πάνω στον Κόλσον αλλά και η πίεση που έφερε μεγάλη κούραση στον Λορέντζο Μπράουν.

Όλα αυτά όμως έχουν ένα κοινό παρονομαστή που αν ο Παναθηναϊκός δεν τον έχει στο Βελιγράδι, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει την σειρά. Η μαγική λέξη είναι: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. Πνευματική κυρίως.

Πάμε να το κάνουμε ταληράκια.

-Στο Game 1 ο Κοέν έβαλε επτά συνεχόμενους. Σήμερα έχει βάλει τους 10 από τους πρώτους 13 της Μακάμπι και είναι ζήτημα αν έχει κάνει 2 ντρίμπλες.

-Οι επιστροφές στην άμυνα μετά από καλάθι η άστοχο σουτ. Χαρακτηριστική φάση. Τρία γκαρντ στην περιφέρεια και ο Μήτογλου σουτάρει από το high post και αστοχεί. Και ξαφνικά με μια πάσα ο Κοέν είναι κάτω από το καλάθι του Παναθηναϊκού. Πως διάολο πέρασε 4 παίκτες στο διάβα του, και δεν βρέθηκε ένας να τον σταματήσει;

-Η συγκέντρωση των περιστροφών στην άμυνα και τα deflections. Όλα με βάση την πρώτη περίοδο. Ελεύθερα σουτ το ένα μετά το άλλο. Αποτέλεσμα 28 πόντους σε ματς must win στην πρώτη περίοδο.

Και ύστερα ήρθε η πολυπόθητη συγκέντρωση. Στην άμυνα και στην επίθεση. Με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός εκεί που είχε δεχθεί 28 πόντους σε δέκα λεπτά, να δέχεται 28 με το ζόρι σε είκοσι λεπτά, και να μπαίνει οδηγός και κυρίαρχος του παιχνιδιού στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Και μπαίνουμε στην 4η περίοδο. Με έναν Παναθηναϊκό χωρίς τον Σλούκα στην αρχή που είχε ήδη τέσσερα φάουλ. Η συγκέντρωση φεύγει. Αποτέλεσμα: Κάκιστες επιθέσεις απέναντι στην Match up ζώνη και καμία συνέπεια στην άμυνα. Καλάθι μετά από pick and roll. Καλάθι με μια πάσα με τον Κλίβελαντ να κόβει στην πλάτη του Γκριγκόνις και το σκορ στο 71-68. Επιστροφή Σλούκα και επιστροφή στην κανονικότητα και την συγκέντρωση. Διάβασμα των επιθέσεων με κυρίαρχο στοιχείο το ψάξιμο της πάσας στο post μετά την αλλαγή στα σκριν με τον Λεσόρ να τελειώνει τις φάσεις. Σπουδαία δουλειά από τον Κώστα Αντετοκούνμπο να ανανεώνει επιθέσεις και να προσφέρει πολλά και στην άμυνα και το παιχνίδι τελείωσε με τους πράσινους να κάνουν το 1-1 και τους Ισραηλινούς να προκαλούν με χειρονομίες… σαν να δείχνουν τι πρόκειται να γίνει στο Βελιγράδι.

Ο Παναθηναϊκός όπως προείπαμε χρειάζεται μόνο ένα πράγμα. Συγκέντρωση. Σε άμυνα και επίθεση. Διάβασμα των καταστάσεων. Η Μακάμπι είναι μια ομάδα που παίζει ένα μπάσκετ που ξεφεύγει από τα δεδομένα της Ευρώπης. Τείνει προς το Αμερικάνικο στυλκαι όχι στο Ευρωπαϊκό. Θέλει προσοχή αλλά σήμερα ο Παναθηναϊκός είδε τι πρέπει να έχει για να μπορέσει να βρεθεί στο final four του Βερολίνου. Αρκεί να μπει στην εξίσωση πιο δυνατά και κυρίως πνευματικά ο Ναν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr