Sunday, 19 May 2024
PHARMANET
 
 

Έδειξε ότι μπορεί αλλά αν δεν διορθώσει συγκεκριμένα κομμάτια δεν θα περάσει

Apr 30, 2024

Ο Παναθηναϊκός έχανε από το πρώτο δευτερόλεπτο από την Μακάμπι. Κατάφερε να φτάσει το ματς στο ένα σουτ αλλά ο Κέντρικ Ναν που ήταν εκπληκτικός σε γενικές γραμμές δεν κατάφερε να βρει στόχο και οι ‘Τσαόβ’ νίκησαν με 85-83 κάνοντας το 2-1.

Υπάρχουν στοιχεία προβληματισμού και ελπίδας ταυτόχρονα. Το θέμα όμως είναι ότι αν δεν διορθώσεις τα τακτικά θέματα που έχουν προκύψει δεν θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να κάνει το 2-2.

Ας δούμε που είχε μεγάλα προβλήματα ο Παναθηναϊκός απόψε στο Βελιγράδι.

-Ριμπάουντ. Για άλλο ένα βράδυ όπως και στο Game 1 η Μακάμπι έκανε παρέλαση στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Ακόμα και στο τέλος που έγινε η επική ανατροπή δυο εξ αυτών στοίχισαν στην ομάδα με το πρώτο να φέρνει μεγάλη ευθύνη ο… Αταμάν. Γιατί ο Γουεμπ έχει πατήσει πεντάκαθαρα την baseline. Και ενώ όλοι του λένε να κάνει Challenge ο Αταμάν δεν τους άκουσε με αποτέλεσμα η Μακάμπι να πάρει την επίθεση.

-Η άμυνα στην Front Line. Πραγματικά οι ψηλοί του Παναθηναϊκού ηττήθηκαν κατά κράτος από αυτούς της Μακάμπι. Ειδικά οι Μήτογλου και Λεσόρ έχασαν σχεδόν όλες τις μονομαχίες.

-Η άμυνα στην αδύνατη πλευρά. Δεν νοείται σε αυτό το επίπεδο να τρως τόσα πολλά καλάθια και δη καρφώματα χωρίς να υπάρχει παίκτης από την weak side μέσα στο καλάθι. Να καρφώσει ο Νίμπο αλλά όχι μόνος του. Χωρίς να νιώσει μια πίεση. Pick and roll και κάρφωμα ήταν όλο το παιχνίδι του και έβαλε 22 πόντους.

-Η απόδοση του Σλούκα. Μακράν το χειρότερο του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα και άποντος μετά απο πέντε χρόνια στην Ευρωλίγκα. Άτολμος χωρίς επίδραση μέσα στο παιχνίδι. Συν το γεγονός ότι στο 83-82 φεύγει δυο εναντίον ενός με τον Μπλατ και αντι να τελειώσει την φάση προτιμά alley hoop στον Λεσόρ. Ο Μπλατ έκανε έξυπνα το φάουλ καθώς ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού είχε τσακωθεί με το καλάθι από την γραμμή των βολών. 83-83 αντί 83-84 που θα έδινε στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα για πρώτη φορά στην αναμέτρηση.

Τι γεννά ελπίδα στους πράσινους ενόψει του Game 4;

-Το ότι η ομάδα διεκδίκησε την νίκη μέχρι τέλους με τον Σλούκα τόσο κακό.

-Το ότι ο Παναθηναϊκός με επτά λεπτά μπάσκετ πήγε να πάρει την νίκη και την έχασε στις λεπτομέρειες.

-Το ότι παίκτες όπως ο Ναν και ο Παπαπέτρου δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση όπως και ο Βιλντόζα.

Αλλά εάν δεν διορθωθούν τα προβλήματα που είχε και σήμερα δυστυχώς δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Και είναι κρίμα γιατί είναι καλύτερος από την Μακάμπι σαν ομάδα. Στα περισσότερα στοιχεία έστω του παιχνιδιού.

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr