Friday, 26 April 2024
PHARMANET
 
 

Πρόεδρος Αμπελώνα στο Basket247: «Να διακοπεί οριστικά η Γ' Εθνική, να ανοίξουν μαζί με τα σχολεία οι Ακαδημίες»

Nov 30, 2020

Ο πρόεδρος του ΓΣ Αμπελώνα ξεκαθάρισε τα λεγόμενά του που προκάλεσαν «ντόρο» και τοποθετήθηκε μέσω του Basket247 σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα των Εθνικών κατηγοριών.

 

Ο ΓΣ Αμπελώνας, προβιβάστηκε φέτος στη Γ’ Εθνική έπειτα από 10 χρόνια και αγωνίζεται στον τέταρτο όμιλο, όπου η διακοπή τον βρήκε στη τέταρτη θέση με τρεις βαθμούς και ρεκόρ 1-1. Όμως, τις τελευταίες ώρες, η ομάδα και συγκεκριμένα, ο πρόεδρος, κ. Σταύρος Κωτούλας, δέχεται «επίθεση», γιατί σε συνέντευξή του ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Basket247, επικοινώνησε με τον πρόεδρο των Θεσσαλών, ο οποίος διευκρίνισε τα λεγόμενά του που προκάλεσαν μεγάλο «ντόρο» σε παίκτες και ομάδες όλων των κατηγοριών.

Ο Κωτούλας, υπογράμμισε πως εννοούσε μόνο η Γ’ Εθνική να σταματήσει καθώς, δεν υπάρχουν μεγάλα συμβόλαια και χορηγίες, ενώ, τόνισε πως μια οριστική διακοπή ίσως να είναι καλύτερη λύση για τους αθλητές που ενδέχεται να μπουν σε ένα μοτίβο «σταμάτα – ξεκίνα» σε περίπτωση που το lockdown κυλήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο.

 

No description available.

 

   Ο πρόεδρος των Θεσσαλών στο Basket247 λοιπόν...

 

Αρχικά, που στηρίζεται το σκεπτικό σας να διακοπούν τα πρωταθλήματα για φέτος;

«Κατ’ αρχήν να αποσαφηνίσω ότι στη συνέντευξη που έδωσα σε μπασκετικό σάιτ της Θεσσαλίας, μίλησα για διακοπή μόνο των πρωταθλημάτων της Γ’ Εθνικής και των ερασιτεχνικών κατηγοριών, καθώς εκεί ούτε παχυλά συμβόλαια υπάρχουν, ούτε τηλεοπτικά δικαιώματα, ούτε χρυσές χορηγίες. Τώρα, όσον αφορά το σκεπτικό μου, είναι ότι ήδη έχουμε φτάσει στον Δεκέμβριο, έχουν παιχτεί ελάχιστες αγωνιστικές, οι αθλητές εισήλθαν εκ νέου σε μια μεγάλη περίοδο απραξίας, κανείς δεν ξέρει πότε θα δοθεί άδεια επανεκκίνησης αυτών των κατηγοριών και κυρίως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αν χρειαστεί να διακοπούν εκ νέου αυτές οι κατηγορίες λόγω αύξησης των κρουσμάτων, κάτι που ειδικά μέσα στον χειμώνα πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο. Αν πιστεύουν κάποιοι ότι μπορούν οι ομάδες να ξαναμπούν σε μια διαδικασία “συρσίματος” με διαρκείς αναβολές και καραντίνες, τότε τι να πω, ίσως να έχω λάθος οπτική των πραγμάτων.»

Αν διακοπούν, πως θα επιβιώσουν παίκτες και προπονητές των Εθνικών κατηγοριών που ήδη αμείβονται με μισθούς πείνας;

«Σας ξαναλέω ότι μιλώ για τη Γ’ Εθνική και τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Δεν νομίζω ότι σε αυτές τις κατηγορίες υπάρχουν ομάδες που να αμείβουν τους αθλητές έτσι, που να μπορούν να έχουν ως αποκλειστική εργασία το μπάσκετ! Η Β’ Εθνική, η Α2 και η Basket League είναι εντελώς διαφορετικές κατηγορίες και όπως είπα και στην συνέντευξή μου, δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να συγκρινόμαστε μαζί τους».

                   «Ασέβεια σε αυτούς που μάχονται με τον ιό το θέμα της επανέναρξης της Γ’ Εθνικής»

Μια διακοπή τώρα θα ισούται με απουσία από το μπάσκετ για τους αθλητές συν-πλην ένα χρόνο. Θεωρείτε ότι θα ανταπεξέλθουν τη νέα σεζόν οι παίκτες;

«Ασφαλώς και η παρατεταμένη αποχή από το μπάσκετ θα είναι επιζήμια για τους αθλητές, όμως αν το καλοκαίρι, όπως όλα δείχνουν, καταφέρουμε και αφήσουμε πίσω την πανδημία, τότε μπορούν οι ομάδες να κάνουν έναν σχεδιασμό προετοιμασίας των αθλητών για ομαλή επάνοδό τους μέσα στο καλοκαίρι. Αναρωτιέμαι όμως, οι παίχτες θα ανταπεξέλθουν καλύτερα, αν για παράδειγμα επανέλθουν τον Ιανουάριο, διακόψουν τον Φεβρουάριο, επανέλθουν τον Μάρτιο και ξαναδιακόψουν τον Απρίλιο και ούτω καθ’ εξής;»

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί στους παίκτες ότι αν κάνουν να παίξουν 8-10 μήνες μπάσκετ δεν θα τραυματιστούν;

«Υπάρχει κάποιος τώρα να τους εγγυηθεί ότι το διαρκές “ξεκίνα – σταμάτα” δεν θα τους τραυματίσει; Κοιτάξτε, κανένας δεν θέλει κλειστά γήπεδα, κανένας δεν θέλει παροπλισμένους αθλητές, κανένας δεν θέλει άδεια γήπεδα, όμως κατά τη γνώμη μου είναι πιο συμφέρουσα ως προς όλους μια οριστική διακοπή, που θα βάλει τέλος στις μετακινήσεις των ομάδων, τον συγχρωτισμό αθλητών και μια πιθανή διασπορά του κορονοιού. Ξέρετε, έχω την αίσθηση ότι πολλοί ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης. Κάποιοι νομίζουν ότι όλα έκλεισαν για το τίποτα και ότι ξαφνικά θα πατήσουμε ένα διακόπτη και όλα θα γίνουν όπως πριν. Και ειλικρινά το να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα αν θα ξεκινήσει ή όχι η Γ’ Εθνική ή οι ερασιτεχνικές κατηγορίες, το θεωρώ ασέβεια προς όλους όσους δίνουν καθημερινή μάχη με τον ιό. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το μπάσκετ»!

                                        «Κανείς δεν σκέφτεται τα έξοδα…»

Αναφέρατε πως οι Ακαδημίες είναι κάτι άλλο και πρέπει να ανοίξουν. Δηλαδή ο κορωνοϊός κολλάει στους μεγάλους και όχι στους μικρούς που τα παιδιά κινούνται όλη μέρα;

«Είπα ότι αν ανοίξουν τα σχολεία, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν οι εξωσχολικές δραστηριότητες κλειστές. Όμως είπα, ακόμη, ότι αν ανοίξουν οι Ακαδημίες, να ανοίξουν μόνο για προπονήσεις και όχι για αγώνες, ούτε φιλικούς, ούτε επίσημους, ώστε να μην υπάρχουν μετακινήσεις και κίνδυνος διασποράς του ιού. Όπως επίσης πρότεινα και οι προπονήσεις να γίνονται στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ. Λίγοι μήνες είναι, ας κάνουμε όλοι υπομονή».

Ένας επαγγελματίας αθλητής-προπονητής ακούγοντας τις δηλώσεις σας, θα σκεφτόταν πως στόχος είναι τα έσοδα και όχι τα έξοδα. Τι θα του απαντούσατε;

«Ξέρετε κάποιον που έχει στόχο τα έξοδα; Στην προκειμένη όμως, θα σας πω για την ομάδα μου, ότι πέρυσι, όταν το Μάρτιο έκλεισαν όλα, εμείς επιστρέψαμε τα χρήματα στους γονείς και φέτος αναλόγως το πότε θα επιτραπεί η λειτουργία των ακαδημιών, ίσως να λειτουργήσουμε δωρεάν. Έτσι λειτουργούσαμε, έτσι λειτουργούμε και έτσι θα λειτουργούμε. Οπότε όποιος μιλάει για κερδοσκοπία, ας ψάξει αλλού…»

 

Γιάννης Λέκος

Last modified on Monday, 30 November 2020 23:31

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr